2022-03-27 17:30:15• hírek • közlemény

Ritmus nélkül nincsen élet. Teltházas, jubileumi koncert Csabcsival és zenésztársaival

Nagyszabású ünnepnek adott otthont március 26-án a Dinu Lipatti Filharmónia koncertterme. Cserey Csaba - Csabcsi 50 év zenei munkássága lett megkoronázva egy felejthetetlen, zenei kalandozásokkal teli jubileumi koncerttel.

A kerek évforduló alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ által szervezett eseményen teltházas közönség fogadta a dobok és az ütőhangszerek nagymesterét.


Az est folyamán maga Csabcsi mellett azok a zenésztársai és barátai is felléptek, akikkel a félévszázados munkásság alatt számos zenei projektben dolgoztak együtt. Ezeknek köszönhetően pedig szoros kapcsolatot ápolnak egymással nem csupán szakmailag, hanem a mindennapokban is barátok. A vendégművészek között köszönthettük Major Balázst, Julius Petrust, a Black River Blues Band-et, Székely Gabriellát, az Urban Tribal Band-et, Molnár Csibi Attilát, valamint Vlad Isac-ot. Sokan viszont sajnos nem tudtak eljönni. Ők videóüzenetben köszöntötték Csabcsit, gratulálva a aktív zenei pályához ugyanakkor jó egészséget és további örömteli zenélést kívántak neki.



„Csabcsi egy csodálatos, odaadó és nem utolsó sorban szenvedélyes ember. Köszönjük azt a sok örömöt, amelyet minden alkalommal érezhetünk, amikor zenélni hallunk téged. Kivételes tehetséged és művészi karriered példaértékű mindannyiunk számára” - fogalmazott Kereskényi Gábor, polgármester, aki videóüzenetben köszöntötte a jubiláló művészt.


Sokoldalú és kreatív zenei látásmóddal rendelkezik, ami a hangszerek megszólaltatását illeti. Kevesen tudják, hogy Csabcsi egy több mint 100 egyedi ütős hangszerből álló gyűjteménnyel is rendelkezik. Nem csupán gyűjti, hanem rendre meg is szólaltatja ezeket, hogy egyedi hangzásvilágot csempésszen előadásaiba. A Kulturális Központ csapatának köszönhetően, ez a gyűjtemény egy cimbalommal bővült az est folyamán.


Csabcsi a koncertet követően a könnyekig hatódva mondott köszönetet a jelenlévőknek. „Csodálatos együtt töltött idő ez a zenésztársakkal és persze a közönséggel, akik nélkül ez az 50 év nem jöhetett volna létre. Elmondhatatlan öröm van most bennem és hihetetlenül feltöltött az a sok szeretet, amit kaptam” - fogalmazott.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: